Eenvoudig geld verdienen met affiliate marketing in 2023

- een compleet overzicht -
- veel tips om extra te verdienen -


Verdiend in 2018/2019
€ 10.748,91

Veelgestelde vragen

Wat is affiliate marketing ?

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen - abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd.


Wat is een affiliate ?

De partner van een adverteerder wordt een affiliate genoemd, ook wel een publisher trouwens. Een affiliate is dus degene die het product van de adverteerder gaat promoten. Kortgezegd: als jij besluit producten te gaan promoten dan ben jij een affiliate.


Wat is een affiliate netwerk ?

Dit moet je zien als een organisatie/bedrijf die de producten verzameld die jij weer kan promoten. Bij zo'n bedrijf zijn heel veel adverteerders aangesloten die hun product(en) willen verkopen. Op de website van dat bedrijf zijn dus alle producten (dit worden ook wel affiliate campagnes genoemd) van alle -bij dat netwerk aangemelde adverteerders- terug te vinden waaruit jij kan kiezen welke je wilt promoten. Zie het als een soort markt: een plek waar vraag en aanbod bij elkaar komen.
Het is dus een 2 richtingsverkeer: de adverteerders die hun producten op de website van het affiliate netwerk (laten) zetten, en de affiliates die deze producten kunnen gaan promoten.
PayPro is bijvoorbeeld zo'n netwerk.

Verder houdt het affiliate netwerk alle clicks en verkopen bij van alle adverteerders en alle affiliates. Je kan altijd op hun website zien hoe vaak er via jouw promotiemateriaal (dus bijvoorbeeld een link op de blog) het betreffende product is bekeken (en eventueel gekocht). Logischerwijs worden dus ook al jouw verdiensten bijgehouden. Dit is dus ook de plek om uitbetalingen te doen naar je rekening. Kortom: het kloppend hart van alle activiteiten.


Wat is een affiliate campagne ?

Heel simpel gezegd is dit een product die gepromoot kan worden. Een adverteerder biedt een campagne aan, dit is dus eigenlijk een product, wat gepromoot kan worden. Vaak behelst zo'n campage ook nog extra informatie. Er wordt bijvoorbeeld vaak promotiemateriaal meegeleverd: plaatjes en banners, maar ook bijvoorbeeld kant en klare emails die ter promotie gebruikt kunnen worden. Ook speelt het verdienmodel hier een rol: de adverteerder geeft aan hoe en hoeveel geld verdien kan worden met de promotie van dit product. Ten slotte wordt er ook vaak vermeld wat de tijdsduur van de campagne is: een paar maanden, een wellicht een jaar. Dit is heel verschillend.


Waarom zou ik me aanmelden bij zo'n affiliate netwerk ?

Het hoeft niet, maar als je wat wilt gaan promoten, dan is het wel makkelijk om ergens uit te kunnen kiezen. En dat bieden dit soort netwerken juist aan, en reken maar dat er soms duizenden campagnes te vinden zijn.
Maar het is niet noodzakelijk: je kan ook gebruik maken van de zogenaamde partnerprogramma's van grote webshops zoals Bol.com. In principe wordt daar dezelfde functionaliteit geleverd.


Hoe kom ik aan promotiemateriaal ?

Als je een artikel wilt gaan promoten, dan levert de affiliate campagne vaak wel de nodige promotiematerialen mee. Je hoeft dus niets zelf te maken: de benodige banners en informatie kan je gewoon downloaden. Ook de partnerprogramma's van de grote webshops doen dit. Natuurlijk kan je zelf ook nog wel creatief wezen, maar meestal is dat niet eens nodig.


Hoe moet ik beginnen ?

Bijna alle starters maken gebruik van de meest populaire methode: De affiliate marketing revolutie.
Op deze site wordt door de ontwikkelaar van deze methode -Jacko Meijaard- uitgelegd hoe e.e.a. werkt. Net als bij spaarprogramma's moet je hier een naam en emailadres opgeven voordat je verder kan. Nadat je dit gedaan hebt, krijg je toegang. Hier staan veel voorbeelden en screendumps om alles te verduidelijken. Het wijst zich vanzelf.

Dit is dé handleiding over deze methode, aanrader dus !


Wat betekent conversie ?

Dit is het percentage van de bezoekers die op jouw promotiemateriaal klikken en ook daadwerkelijk het product kopen. Stel dat er (in een bepaalde tijd) 7 van de 100 mensen, die op je link hebben geklikt, ook het product hebben gekocht, dan is de conversie 7%.


Wat betekent commissie per sale (CPS) ?

Pay per sale betekent een vaste commisie per transactie of een afgesproken percentage van de verkoopprijs van het betreffende product. Dit verschilt heel veel per product.


Wat betekent commissie per lead (CPL) ?

Een lead is een mogelijkheid tot een verkoop, dus bijvoorbeeld persoonlijke informatie die is ingevuld om iets te krijgen, bijvoorbeeld een catalogus. Een vervolgactie van zo'n klant kan dus daadwerkelijk het aanschaffen van iets zijn. Deze indirecte methode wordt pay per lead genoemd.


Wat betekent commissie per click (CPC) ?

Hierbij krijg je een vergoeding voor elke klik naar de website van de adverteerder. Omdat dit vrij makkelijk te realiseren is, zal de verdienste hiervoor ook vrij laag zijn.


Wat betekent commissie per mille (CPM) ?

Bij deze variant hoeft er niet eens op de link geklikt te worden, de vertoning op zich is al voldoende. Dus dat iemand op je site de link ziet ! Deze commissie heet per mille, omdat de vergoeding per duizend vertoningen is. Wordt weinig gebruikt, omdat dit heel snel te bereiken is.


Wat zijn de voordelen van affiliate marketing ?

  • laagdrempelig.
  • lage opstartkosten, geen startkapitaal nodig.
  • prima te doen naast een fulltime baan.
  • passief inkomen, je hoeft er uiteindelijk weinig voor te doen.
  • de klantenservice is voor de adverteerder, en niet voor jou.
  • geen vaste werkplek.
  • je hoeft geen producten op voorraad te hebben, of te verzenden

Wat zijn de nadelen van affiliate marketing ?

  • je bent afhankelijk van Google.
  • veel concurrentie.

Reactie toevoegen

Uw reactie

Filtered HTML

Plain text

©2013 - 2023 www.geldverdienenmetspaarprogrammas.nl | contact